Categorie├źn
nieuws

Verbouwen in het Corona-jaar.

Ook in dit Corona-jaar hebben onze Boswachters niet stilgezeten. Tijdens de lockdown en de #ksameisjesspeelthuis periode, lag ons lokaal er vaak verlaten bij. Toch hebben onze Boswachters – voor zover dat mogelijk was – verder gewerkt. Op verbouwingsvlak kunnen we zelfs van een geslaagd jaar spreken…

Zo werd in het voorjaar een bosmaaier aangeschaft om de tuin te onderhouden. De berging werd eindelijk opnieuw ingericht met de correcte verlichting, nieuwe rekken en volledig afsluitbaar vanaf de grote zaal. Er werden ook rookmelders opgehangen.

In de keuken/bar werden de nodige investeringen gedaan voor een tweede groter deel. Zo hebben we ruime kasten voor twee extra koelkasten en ook twee verrijdbare kastelement die als bar kunnen dienstdoen. Onze – intussen – huiselectricien Bart wist de nodige extra stopcontacten te plaatsen.

In het najaar begonnen we een volgend belangrijk werk dat de veiligheid van de kinderen ten goede komt: een nieuwe poort en omheining vooraan. Eerst werden de planten verwijderd. In een tweede fase heeft – onze intussen huisaannemer – Alexander de wortels verwijderd, en het stenen muurtje afgebroken en afgevoerd. Aarde werd aangevoerd en een gloednieuwe omheining en poortje kwam in de plaats via Basix.

Tot slot werd op het einde van het jaar in de linker zijkant van het gebouw extra ramen geplaatst door Tom. Het extra licht dat hierdoor binnenvalt zal op termijn toelaten een ledenlokaal bij te maken in de linkervleugel. Zo komen onze hoofddoelstellingen langzamerhand in zicht. We gaan van 1,5 leefruimtes naar 4 leefruimtes, een leidinglokaal en een grotere berging. Dit krikt de bruikbaarheid van ons gebouw enorm op. Maar… eerst nog een beetje sparen en sponsors zoeken… want geld verzamelen is in deze coronatijden geen evidentie.

Hou jullie veilig en blijf ons project steunen!

Neem ook een kijkje in onze gallerij.